GÜNDEM

Instagram yetkilileri Türkiye'ye geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Instagram yetkililerinin sonbaharda Türkiye'yi ziyaret edeceklerini açıkladı. Uraloğlu, görüşmelerde terör örgütleri konusunun öncelikli olarak ele alınacağını vurguladı. Yaptığı açıklamada, "PKK'yı terör örgütü olarak kabul ediyorlar, ancak YPG ve FETÖ'yü aynı şekilde görmüyorlar. Bu nedenle Instagram yetkililerinin ziyaretini özellikle talep ettik," ifadelerini kullandı.

Instagram yetkilileri, Türkiye'deki erişim kısıtlamaları ve platformla ilgili diğer konuları görüşmek üzere yakında Türkiye'yi ziyaret edecekler. Ağustos başında Instagram'ın Türkiye'de geçici olarak erişime kapatılmasının ardından yapılan görüşmelerde, platformun Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin ayrıntılı değerlendirmeler yapılması kararı alınmıştı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, NTV'ye verdiği demeçte, yasakçı bir anlayış içinde olmadıklarını, ancak uyulması gereken kurallar konusunda iyi bir işbirliği yapmaları gerektiğini belirtti. Uraloğlu, sonbaharda Instagram yetkililerinin Türkiye'ye gelerek detaylı bir çalışma yapacaklarını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yapılacak görüşmelerde terör örgütleriyle ilgili içeriklerin de gündeme getirileceğini vurguladı. Özellikle PKK ve onun uzantısı olarak görülen YPG ile FETÖ'ye yönelik içeriklerin denetimi konusunda ilerleme kaydetmeyi hedeflediklerini belirtti.

Instagram'ın erişime kapatılmasının ardından diğer sosyal medya platformlarına yönelik bir erişim engeli veya kapatma kararı olup olmadığına dair endişelere de yanıt veren Uraloğlu, şu an için böyle bir ajandalarının olmadığını, ancak platformları 7/24 izlediklerini dile getirdi.