Yaşanan olay dün yerel saatler 20.47 gösterdiğinde, Luton Havaalanı’nda bulunan çok katlı otoparkta bir otomobilde henüz bilinmeyen bir sebepten yangın çıktı. Havaalanına birçok itfaiye ekibi sevk edildi. Hızlı bir şekilde büyüyen yangın otoparkın diğer katlarına sıçradı.

Bedfordshire İtfaiye ve Kurtarma Servisi İtfaiye Şefi Andrew Hopkinson yangına 15 adet itfaiye aracı, 3 adet hava aracı ve 100’den fazla da itfaiyecinin müdahale ettiğini bildirdi. Otoparkta yangın esnasında 1500’den fazla araç olduğunu söyleyen Hopkinson, otoparkta kısmi bir çökmenin de meydana geldiğini, 1200 aracın hasar gördüğünü tahmin ettikleri belirtildi.

Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı Türk aktivist Eygi'nin, keskin nişancının kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Luton Havaalanı’ndan yaşanan olayla birlikte yaptığı açıklamada ise, "Asıl önceliğimiz acil durum hizmetlerini, personelimizin ve yolcularımızın güvenliğini sağlamak. Bu sebeple tüm uçuşları 11 Ekim Çarşamba günü saat 15.00’e kadar durdurma kararı aldık" ifadeleriyle 1 günlük uçuş iptalini bildirmiş oldu.

Yangın sonrasında yüreklere su serpicek haberde gecikmedi. Yapılan açıklamada, can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 1 havaalanı ile 4 itfaiye personeli hastaneye sevk edildi.

Söndürme çalışmaları ise sabahın erken saatlerine kadar devam etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi