İlkay Gündoğan, Almanya Milli Takımı'ndaki kariyerini sonlandırdığını duyurdu. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, milli takım kariyerine nokta koyma kararını birkaç hafta düşündükten sonra aldığını belirtti. 33 yaşındaki Türk asıllı futbolcu, milli takım formasıyla 82 maça çıktığını ve kaptan olarak Almanya'yı yönetmenin kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti.

Gündoğan, "Bu yolculukta bana eşlik eden tüm taraftarlara, çalışanlara, antrenörlere ve takım arkadaşlarıma teşekkür ederim. Bu bir onurdu, teşekkürler Almanya" dedi. Almanya Milli Takımı formasıyla 19 gol ve 9 asistlik bir performans sergileyen Gündoğan, kariyerinin bu bölümünü gururla noktaladığını vurguladı.

Oğuzhan Özyakup futbol kariyerine veda etti Oğuzhan Özyakup futbol kariyerine veda etti

Ayrıca, İspanya'nın La Liga takımı Barcelona'da forma giyen İlkay Gündoğan'ın kulüpten ayrılma ihtimali de gündemde. İspanyol basınında yer alan haberlere göre, Barcelona Teknik Direktörü Hansi Flick'in Gündoğan'a takımda görev vermeyebileceği ve bu durumun oyuncunun takımdan ayrılmasına yol açabileceği belirtiliyor. Gündoğan'ın ismi, Galatasaray ile de anılmakta, ve oyuncunun gelecekteki kariyer planlarını değerlendirdiği ifade ediliyor.

Kaynak: HABERLER.COM