Oğuzhan Özyakup, futbolu bırakma kararını sosyal medya üzerinden duyurdu. 31 yaşındaki eski milli futbolcu, kararını mevcut hedeflerin kendisini tatmin etmemesi ve Beşiktaş'a olan bağlılığına dayandırdı. İşte açıklamalarının özetleri:

Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi
  • Beşiktaş’a Sitem: Oğuzhan, "Bu yaz Süper Lig'den teklif yapan tüm takımlara ilgileri için çok teşekkür ederim. Ama ben kendimi her zaman Beşiktaşlı Oğuzhan olarak hissettiğim ve her zaman öyle anılmak istediğim için başka bir kulüpte oynamam mümkün değildi" dedi.

  • Futbola Değer Verişi: "Futbol hiçbir zaman sadece futbol olmadı benim için. Hayatım oldu, her zaman da hayatımın bir parçası olacak" diyen Özyakup, son iki sezonda oynadığı futbol tarzından memnun olmadığını ve istediği noktadan uzak olduğunu belirtti.

  • Kariyer Özeti: Beşiktaş formasıyla 3 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 Süper Kupa kazanan Oğuzhan, 2012'de Arsenal'dan transfer olmuştu. Son olarak Fortuna Sittard'da oynayan futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda sona erecekti.

  • Kapanış: "Kariyerimde emeği olan herkese çok teşekkür ederim" diyerek veda etti.

Oğuzhan Özyakup'un futbolu bıraktığını açıklaması, Beşiktaş taraftarları ve futbolseverler arasında büyük yankı uyandırdı.

Kaynak: KARAR