POLİTİKA

İddia: MHP Lideri Bahçeli, Dervişoğlu'nun fırlattığı ipi istedi

İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, grup toplantısında MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına sert bir tepki gösterdi. Dervişoğlu, Bahçeli'nin daha önce Erzurum mitinginde Öcalan'ın idam edilmesi için yaptığı çağrıda kullandığı ipi hatırlatarak, elinde tuttuğu urganı kürsüden fırlatarak, "Al şimdi bu ipi başının ucuna as" dedi. Dervişoğlu'nun bu çıkışı, Bahçeli'nin MHP Genel Merkezindeki makam odasına asacağı ip talebiyle gündeme geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin Grup Toplantısı'nda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a çağrısına tepki gösterdi. Bahçeli'nin, "Teröristbaşı Meclis’e gelsin, DEM grubunda silah bırakıldığını ilan etsin" ifadelerini eleştiren Dervişoğlu, geçmişte Bahçeli'nin Öcalan'ın idam edilmesi için ip attığını hatırlattı.

Dervişoğlu, eline aldığı yağlı urganı atarak, "Bu milattır. Madem ki milattır o zaman onun da bir hatırası olsun. Türk milletinin anılarını yok ettiniz, bu büyük milletin geleceğine kast ettiniz. Al şimdi bu ipi başının ucuna as" dedi.

Bahçeli, 2007 yılında Erzurum mitinginde yaptığı "Eğer Apo'yu asacak ipi bulamıyorsan, al sana ip" çağrısıyla gündeme gelmişti.

MHP liderinin urganı Genel Merkez'deki makam odasına asacağı öğrenildi. Dervişoğlu ise Bahçeli'ye yanıt verirken, "Odasına urganı değil, konuşmamı assın" dedi ve "İpe sahip çıkan çok oldu, bulabilirsek veririz" ifadesini kullandı. Bu olay, iki parti arasındaki gerginliğin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.