GÜNDEM

Hizbullah İsrail’in kuzeyine 150 roketle saldırdı!

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 150 roket fırlattığını açıkladı. Ordunun yaptığı açıklamada, fırlatılan roketlerden bazılarına karşılık hava savunma sistemlerinin devreye girdiği ve bazı roketlerin düşürüldüğü belirtildi.

İsrail ile Lübnan'daki Hizbullah Hareketi arasındaki gerginlik hızla tırmanıyor. İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine yönelik yoğun bombardımanlarının ardından Hizbullah'ın İsrail'in kuzeyine 60 roket fırlattığını duyurdu. Safed şehri ve Celile bölgesinde siren sesleri yükselirken, roketlerin bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından imha edildiği bildirildi. Daha sonra Hizbullah, 70 roket daha ateşledi ve bunlardan bazıları da düşürüldü. Son olarak, Meron Dağı bölgesine 20 roket daha fırlatıldığı ifade edildi. Toplamda Hizbullah'ın 150 roket attığı vurgulandı.

Saldırılar öncesinde İsrail'deki sivillerin sığınaklara yakın durmaları gerektiği uyarıları yapılmıştı. Safed, Celile'deki birçok kasaba ve Golan Tepeleri'nin kuzeyinde roket saldırılarına karşı alarm sirenleri çalmaya başladı.

Ayrıca, dün İsrail hükümetinin Lübnan sınırına yönelik bir savaş planını onaylamasının ardından, İsrail savaş uçakları Lübnan'a yönelik harekete geçmişti. Bu süreçte, Hizbullah’a ait 30 füze platformu ve altyapı hedefleri ile 150 füze rampası vuruldu.