EKONOMİ

Hepsiburada, Kazakistan merkezli bir şirkete satılıyor

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Hepsiburada, Kazakistan merkezli online alışveriş devi Kaspi.kz tarafından 1,13 milyar dolar karşılığında satın alınıyor.

Türkiye'nin en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Hepsiburada, 1,13 milyar dolarlık bir anlaşmayla Kazakistan'ın online alışveriş devi Kaspi.kz'ye satıldı. Anlaşma kapsamında, Hepsiburada'nın sermayesinin yüzde 65,4'üne denk gelen A ve B sınıfı hisselerin devri için dün sözleşme imzalandı. Hepsiburada'nın yüzde 20'lik hissesi ise halka açık olup, Nasdaq borsasında işlem görüyor.

Kaspi.kz CEO'su ve kurucu ortağı Mikheil Lomtadze, yaptığı açıklamada, Hepsiburada ile güçlerini birleştirme fırsatından büyük heyecan duyduklarını belirtti. Lomtadze, Kaspi.kz'nin 100 milyon kişilik bir pazara ulaşmayı stratejik bir öncelik olarak gördüğünü ve Hepsiburada'nın yenilikçi kültürü ile uzun vadeli sürdürülebilir büyüme taahhüdünün Kaspi.kz ile kültürel uyum sağladığını vurguladı. Ayrıca, her iki şirketin de vizyoner kurucular tarafından inşa edildiğini ve tüketicilerin ve tüccarların hayatlarını iyileştirmeye odaklandıklarını ifade etti.

Hepsiburada'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan ise bu anlaşmayı şirketin 24 yıllık yolculuğunda önemli bir dönüm noktası olarak nitelendirdi. Türkiye'nin dijitalleşme sürecine öncülük eden Hepsiburada'nın, Kazakistan'ın en büyük şirketlerinden Kaspi.kz ile güçlerini birleştirmesinden gurur duyduğunu dile getiren Doğan, Hepsiburada'nın 10 bin kişilik iş gücü, 101 bin üye iş yeri ve 12 milyon müşterisiyle bu başarıya ulaştığını belirtti.