GÜNDEM

Hatay'da İki Ayrı Yangında 77 Dönüm Ekili Buğday Tarlası Zarar Gördü

Hatay'ın Kumlu ve Reyhanlı ilçelerinde meydana gelen iki ayrı yangında toplam 77 dönüm ekili buğday tarlası zarar gördü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangınlar kontrol altına alındı, ancak tarlalarda ciddi hasar oluştu.

Kumlu İlçesi Yangını:

Akkuyu Mahallesi'nde bulunan buğday tarlasında akşam saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına 4 arazözle müdahale etti. İtfaiye erlerinin yoğun çabası sonucu yangın kontrol altına alınırken, ancak 57 dönemlik buğday ekili alan zarar gördü.

Reyhanlı İlçesi Yangını:

Saat 17.00 sıralarında ise Yenişehir Mahallesi'nde bulunan bir başka buğday tarlasında yangın çıktı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın söndürüldü, ancak 20 dönüm buğday ekili alan da zarar gördü.

İki ilçedeki yangınların çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı. Buğday tarlalarında meydana gelen bu yangınlar, çiftçilerin ve bölge halkının endişe kaynağı oldu. Yangınların çıkış sebepleri ve oluşan zararın tespiti için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü belirtildi