GÜNDEM

Hastanede 'Onaylı Randevu' Dönemi Yarın Başlıyor

Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nde (MHRS) duyurulan Onaylı Randevu Sistemi, 13 Mayıs Pazartesi günü itibarıyla uygulanmaya başlayacak.Bu yeni sistemde, randevu tarihinden bir gün önce, akşam saat 20.00'ye kadar kişilerin randevusuna onay vermesi veya gelemeyeceğini bildirmesi gerekecek. Onay, "www.mhrs.gov.tr" internet sitesi, mobil uygulama ve "ALO 182" çağrı merkezi üzerinden yapılabilecek.

Randevusunu onaylamayan kişilerin randevusu, son onay saatinde iptal edilecek. Ayrıca, randevusunu onaylamış ancak gitmeyen kişiler, aynı branş için 15 gün boyunca yeni randevu alamayacaklar. Ancak bu kişiler, Bakanlığa bağlı sağlık kuruluşlarından randevusuz hizmet alabilecekler.

Üzerinde işlem yapılmayan randevular, randevu tarihinden bir gün önce saat 20.00'de otomatik olarak iptal edilecek. Bu durumda kişiler tekrar randevu alabilecek ya da sağlık tesislerinden randevusuz hizmet alabilecekler.

Ancak, bu uygulamadan 65 yaş üstü ve kanser hastaları muaf tutulacak. Bu grup hastalar her zaman randevu alabilecekler.

Randevuları onaylanmadığı için iptal edilen kişiler tekrar randevu alabilecekler ve herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayacaklar. Saat 20.00 itibarıyla iptal edilen boş randevular, öncelikli olarak talepte bulunan kişilere verilecek