GÜNDEM

Hacı Ömer Apartmanı iddianamesi tamamlandı: Tevfik Tepebaşı'na önce tahliye şimdi suçlama!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş'ta yıkılan ve 69 kişinin ölümüne neden olan Hacı Ömer Apartmanı'nın iddianamesi yayımlandı. Davada tutuklu olan tek sanık Ocak ayında Konya Teknik Üniversitesi'nden gelen bilirkişi raporuyla tahliye edilen Ebrar sitelerinin de müteahhidi Tevfik Tepebaşı'ydı. İddianamede bilinçli taksirle adam öldürmekten 22.5 yılla yargılanacak. Ayrıca Ebrar Sitesi davasında da adı geçen Atilla Öz'le birlikte 5 sanık iddianameye eklendi.

6 Şubat'ta Kahranmaraş merkezli depremlerde Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde yıkılan binalardan biri olan Hacı Ömer apartmanının iddianamesi yayımlandı.

Hacı Ömer Apartmanı'nının müteahhidi 1400 kişinin yaşamını yitirdiği Ebrar Sitesi'nin müteahhidi Tevfik Tepebaşı'ydı.

11 Davadan yargılanan Tepebaşı, Ocak ayında Konya Teknik Üniverisitesi'den gelen ve " Apartmanının müteahhidi değil!" denilerek Hacı Ömer Apartmanı davası yönünden tahliye edilmiş ve bu durum kamuoyunda tepkiye yol açmıştı. Ertesi gün Kahramanmaraş Başsavcısı açıklama yaparak" Haberler gerçeği yansıtmıyor Tevfik Tepebaşı 11 davanın 7'sinden tahliye oldu ama serbest bırakılmadı hala, biz ölen vefat sayısı üzerinden tahliye kararı veriyoruz." demişti. 

İddianame tamamlandı

1,5 Yıl sonra hazırlanan iddianamede beton kalitesinin elle ufalanacak kadar kötü olduğu, demirlerin tamamının nervürsüz olduğu ve betonun içinde deniz çakılı olduğu tespit edildiği yazıldı.  

Tevfik Tepebaşı'nın ifadesinde "Arkadaşım, yanımda geziyordu." dediği Ebrar Sitesi davasında da adı geçen ve tutuklu olan Atilla Öz de Hacı Ömer apartmanı davasına eklendi. Ayrıca Çetin Kurt, İsmet Koyuncular ve Süleyman Kemal Duyar da yargılanacak. 

Sanıklar 22,5 yılla yargılanacak

Şüpheliler bilinçli taksirle adam öldürme suçlamasından 22,5 yılla yargılanacaklar, duruşma 2 Ekim'de görülecek. 

Ayrıca iddianamede bilir kişi raporunda kusur atfedilen kamu görevlileri hakkında ayrıca soruşturma yürütüldüğü belirtildi.