GÜNDEM

Gebze’de çöp torbalarından çok sayıda kedi ve köpek ölüsü çıktı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan bir rehabilitasyon merkezinde yaşanan olay, büyük tepki topladı. Çöp torbaları içinde 30 köpek, 14 kedi ve bir karga ölü olarak bulundu. Hayvanların iğneyle zehirlenerek öldürüldüğü iddiaları, hayvanseverler ve kamuoyunda infial yarattı.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde, Gebze Belediyesi'ne ait Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana gelen olay büyük yankı uyandırdı. İddiaya göre, merkezde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karga, iğneyle zehirlenerek öldürüldü.

Pelitli Mahallesi’nde bulunan merkezde, bir ziyaretçi hayvanların ortadan kaybolduğunu fark ettikten sonra çöp konteynerlerinde poşetlere konulmuş ölü hayvanları görünce durumu yetkililere bildirdi.

Bu vahim durumun ortaya çıkmasının ardından hayvanseverler ve CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler de merkeze giderek durumu yerinde inceledi. Çiler, yaptığı açıklamada olayın bir vahşet olduğunu vurguladı ve Gebze Belediyesi'ni derhal açıklama yapmaya davet etti. Çiler, "Bu durum Gebze'ye yakışmıyor, yetkililerin acilen açıklama yapması gerekiyor" dedi.

Hayvanseverler ve kamuoyu, bu olayla ilgili soruşturma başlatılması ve sorumluların cezalandırılması için çağrıda bulunuyor.