GÜNDEM

Gazeteci Güneri Cıvaoğlu vefat etti

Ünlü gazeteci ve köşe yazarı Güneri Cıvaoğlu, bir süredir tedavi gördüğü yoğun bakımda 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Türk basın dünyasının önemli isimlerinden biri olan Cıvaoğlu'nun vefatı, medya dünyasında ve sevenleri arasında derin üzüntü yarattı.

Gazeteci ve köşe yazarı Güneri Cıvaoğlu, sabaha karşı tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayatını kaybetti. Türk basın tarihine adını altın harflerle yazdırmış olan Cıvaoğlu, uzun yıllar boyunca gazetecilik, köşe yazarlığı ve televizyon programcılığı alanında önemli çalışmalara imza attı. Cenazesi yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Güneri Cıvaoğlu Kimdir?

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939'da Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gazeteciliğe adım atan Cıvaoğlu, meslek hayatına 1960'lı yıllarda başladı. İlk olarak Akis Dergisi ve Yeni İstanbul Gazetesi'nde muhabir olarak görev yaptı. Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekibin başında yer aldı.

Daha sonra Strasbourg Üniversitesi’nde bir süre ekonomi eğitimi gördü ve dönüşünde Tercüman Gazetesi'nde genel yayın yönetmenliği yaptı. Basın dünyasında önemli bir girişim olarak Güneş Gazetesi'ni kurdu ve genel yayın yönetmeni olarak görev yaptı.

1986-1996 yılları arasında Sabah Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmasının ardından, 1996'dan itibaren Milliyet Gazetesi'nde yazılarına devam etti.

Şeffaf Oda ile Televizyon Ekranlarında

Gazeteciliğin yanı sıra televizyon programcılığı alanında da iz bırakan Cıvaoğlu, özellikle "Şeffaf Oda" programıyla geniş bir izleyici kitlesine hitap etti. Programında sanat, siyaset ve iş dünyasından birçok ünlü ismi konuk eden Cıvaoğlu, sade anlatımı ve derin analizleriyle ekranların sevilen isimlerinden biri oldu.

Türk basınının duayen ismi olarak kabul edilen Güneri Cıvaoğlu, geride bıraktığı eserler ve uzun yıllar süren başarılı kariyeriyle hatırlanacak. Ailesine, sevenlerine ve Türk basın camiasına başsağlığı diliyorum.