POLİTİKA

Fatih Erbakan: Öcalan'ın Meclis'te konuşması teklifi terörle mücadeleye ağır darbedir

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis’te Demokratik Toplum Kongresi (DEM) grubuna çıkarak silah bırakıldığını ilan etmesi teklifine sert tepki gösterdi. Erbakan, bu önerinin milletin terörle mücadelesine ve şehitlerin aziz hatırasına ağır bir darbe olduğunu belirtti. Erbakan, "Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez" diyerek Bahçeli’nin sözlerini eleştirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemi sarstı. Bahçeli, Öcalan’ın Meclis’e gelerek Demokratik Toplum Kongresi (DEM) grubunda silah bırakıldığını ilan etmesi gerektiğini savundu. Bu sözler, siyaset çevrelerinde büyük yankı uyandırdı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bahçeli'nin önerisini sert bir dille eleştirdi. Erbakan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Devlet Bahçeli’nin terörist başı Abdullah Öcalan’ın TBMM’de konuşmasına yönelik teklifi, milletimizin terörle mücadelesine ve şehitlerimizin aziz hatırasına ağır bir darbedir. Böyle bir şey teklif değil, tahayyül dahi edilemez" ifadelerini kullandı.

Erbakan, muhatap arayışında Öcalan’ın değil, Kürt halkının temsilcisi olan siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. "Şehitlerimizin kanlarıyla vatan yaptığımız bu topraklarda, teröre asla taviz verilmeyecek, milletimizin birlik ve beraberliği daima korunacaktır" diyerek, terörle mücadele konusundaki kararlılıklarını yineledi.