GÜNDEM

Eyüpsultan'daki Kaza: Ailenin Talepleri ve Soruşturma Detayları

Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin karıştığı kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nın babası Özer Aci, trajik olay sonrasında yaptığı açıklamada, anne ile çocuğun gelip teslim olmalarını ve ardından taziyeye gelmelerini talep etti.

Eyüpsultan'da yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin karıştığı kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci'nın babası Özer Aci, İstanbul Adalet Sarayı önünde yaptığı açıklamada, anne ile çocuğun gelip teslim olmalarını ve ardından taziyeye gelmelerini talep etti.

Ailenin avukatı Hacı Orhan, müşteki ailenin karşı tarafın dolaylı olarak kendileriyle iletişime geçtiğini belirtti ve babanın açıklamalarının doğru anlaşılmadığını ifade etti. Müşteki ailenin avukatı, olayın ihmal sonucu ölüme sebebiyet verme olduğunu ve bu nedenle sorumluların yargılanması gerektiğini vurguladı.

Kaza sonrasında şoför T.C. ve Eylem Tok'un yurt dışına kaçtığı belirlenmiş, Adalet Bakanlığı ise iki kişi için kırmızı bülten çıkarma talebinde bulunmuştu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığını açıklamış ve ABD'den iade talebinde bulunulduğunu ifade etmiştir.