GÜNDEM

Erdoğan'dan Amerika ve İngiltere'nin Yemen saldırısına ilişkin ilk açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husi hedeflerine yönelik saldırılarına ağırlık verdi. Erdoğan, “Kızıldeniz”i kan gölüne çevirmek istiyor. Bu orantısız, orantısız bir güç kullanımıdır. "Bu ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı bir savunma" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. ABD ve İngiltere'nin Yemen'e saldırısına ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

"Bununla orantılı bir müdahale yok. Bütün bu eylemler orantısız güç kullanımı teşkil etmektedir. Şu anda ABD bu orantısız gücü hem İsrail'de hem de Filistin'de kullanıyor. İran kendisini tüm bunlardan nasıl koruyacağını araştırıyor. İngiltere bu süreçte ABD ile birlikte zaten adımlar attı, atmaya da devam ediyor. Bildiğiniz gibi şu anda Kızıldeniz'i kan gölüne çevirmeye çalışıyorlar.

'Husiler ABD ve İngiltere'ye karşı başarılı bir savunma yapıyor'

“Yemen, ister ABD ister İngiltere olsun, bölgedeki Husilere tüm güçlerini kullanarak gereken cevabı vereceğini söylüyor. Bu konuda en ufak bir rehavete yer olmadığını da belirtiyorlar. Şu anda farklı kanallardan farklı haberler alıyoruz. Husilerin hem ABD'ye hem de İngiltere'ye karşı kendilerini başarıyla savunduklarını ve etkili karşılıklar verdiklerini çeşitli kanallardan öğreniyoruz."

İSRAİL'E KARŞI SOYKIRIM DAVASI

"Şu ana kadar savunmalarını sunmaya başladılar ama kendilerine sunduğumuz tüm belgeler Lahey'de ciddi bir şekilde çalışıyor. Bu belgeleri giderek daha fazla sağlamaya devam edeceğiz. Şu anda teslim ettiğimiz dokümanların öncelikle görsel dokümanlar olduğunu düşünüyorum. Bu belgelerle İsrail orada kınanacak. Bekleyemeyiz. Çünkü Lahey Adalet Divanı'nın adaletine inanıyoruz. Bugün İsrail kendini savunuyor. Savunma yaparken belli ki savunmadan bahsediyor. Bu nasıl bir savunma? İsrail, bir zamanlar açık hava hapishanesi olan Filistin'e karşı ayın 7'sinden itibaren savunma amaçlı değil saldırı amaçlı bölgeyi katliama dönüştürdü. Sadece orada 22.000 ile 23.000 arasında Filistinliyi şehit ettiler. Alabildiğimiz kadarını alıyoruz ve şu anda hastanelerimizde tedavi ediyoruz.”