Geçen yıl 74 lira olan zeytinyağının alış fiyatı bu sezon 295 liraya yükselerek 315 liradan raflara çıktı. 

Sezon fiyatlarının 500 lirayı aşabileceği bildirilse de Aliağa'da zeytinyağı üretim fabrikası sahibi Mehmet Şengül, marketlerde satılan zeytinyağının kalitesi konusunda uyarıda bulundu.


100 ile 120 TL arasındaki fiyatlarla sunulan yağların sahte olması ve sağlığa olumsuz etkileri olabileceğine dikkat çeken Şengül, “Bakanlığımıza çağrıda bulunuyorum. Piyasalarda zeytinyağı satışının bir an önce durdurulması gerekiyor. Resmen insanların sağlığıyla oynanıyor.Maalesef piyasalar pamuk tohumu yağı gibi yağlara zeytinyağını da ekleyerek halka satıyor" dedi.

Şengül, “Piyasada satılan bu yağlardan bir numune geldi. Bir analiz makinem var. Bu analizördeki okumalara bakıldığında ve sistemde sahte yağın olduğu görüldü.Vatandaşlarımızın bu yağları hiçbir şekilde tüketmemesi gerekiyor” dedi.

Vatandaşlara ne tür zeytinyağı  alacaklarını anlatan Şengül, bunları şu şekilde tamamladı:

Uzmanlardan uyarı: Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları artırıyor Uzmanlardan uyarı: Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları artırıyor

Patentli ve markalı zeytinyağları almaları onlar için en doğru yöntem olacaktır.Markalı olan yağların kaliteden ödün vermeyeceğini ve insan hayatına katkı sağlayacağını düşünüyorum”(karar)

Editör: Haber Merkezi