GÜNDEM

Dizi setine düzenlenen silahlı saldırıyı TikTok'tan Daltonlar'a yakın hesaplar üstlendi

BluTV'de yayınlanan 'Kıyma' dizisinin setine yapılan saldırıda, SıfırBir dizisinde 'Cengo' karakteriyle tanınan Cengizhan Yurdutek yaralandı. Başını sıyıran mermiyle ölümden dönen Yurdutek'e yapılan bu saldırıyı, 'Daltonlar' olarak bilinen bir çeteye yakın hesaplar üstlendi. Bu hesaplar, saldırının ardından TikTok üzerinden paylaşımlar yaparak olayın sorumluluğunu kabul etti.

BluTV'de yayınlanan 'Kıyma' dizisinin setine yapılan saldırıda, SıfırBir dizisinde 'Cengo' karakteriyle tanınan Cengizhan Yurdutek yaralandı.

Başını sıyıran mermiyle ölümden dönen Yurdutek'e yapılan bu saldırıyı, 'Daltonlar' olarak bilinen bir çeteye yakın hesaplar üstlendi. Bu hesaplar, saldırının ardından TikTok üzerinden paylaşımlar yaparak olayın sorumluluğunu kabul etti.

'Daltonlar' çetesine yakın hesaplar, Yurdutek'in, Fransa'da öldürülen çete lideri Halil Ay ile bağlantısı olduğu için hedef alındığını belirtti.

Halil Ay, 6 Ağustos 2023'te Fransa'da saklandığı çiftlikte öldürülmüştü. Ay'ın ölümü, İstanbul'da Haliç Köprüsü'nde 14 Ocak 2023'te yaşanan ve uyuşturucu tahsilatı yüzünden çıkan bir çatışmaya dayanan bir husumetin sonucu olarak görülüyor. Bu çatışmada Halil Ay kurtulmuş, ancak arkadaşı Cumali Aslan hayatını kaybetmişti.

İddialara göre, Yurdutek, Halil Ay'ın cenaze törenine katıldığı için hedef alındı. Ayrıca, sosyal medyada Daltonlar çetesine yakın hesaplar, Yurdutek’in yaralandığı anın fotoğrafını paylaşıp, Erkin Koray'ın 'Şaşkın' şarkısına atıfta bulunarak “Demedik mi şaşkın” mesajları verdiler.

Yine aynı hesaplar, diğer SıfırBir oyuncusu Burak Akyüz’ü de hedef gösterdi.

Daltonlar çetesine ait hesaplar, saldırının ardından Yurdutek’in fotoğraflarını paylaşarak gülen yüz emojileri kullandı ve “Yeni yılda daha çok akacak” gibi tehditkar mesajlar verdi.

Çetenin sosyal medya hesaplarında, yüzleri maskeli ve silahlı üyelerinin fotoğrafları sıkça yer alıyor.