GÜNDEM

DİSK ve KESK Taksim'e yürüyüşü durdurdu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle Saraçhane'de Taksim Meydanı'na yürüyüş için bir araya gelen sendikalardan DİSK ve KESK, Taksim'e yürümekten vazgeçti. KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, "Emekli demek yanlıştır, bu ifade bize haksızlık olur" dedi. Barikatı geçmekte zorlanıyoruz. Taksim Meydanı'na yürüyemiyoruz. Burada şiddet var, polis gazla saldırıyor. İstemediğimiz olayların önünü açmamalarından endişe duyuyoruz” dedi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) önderliğindeki gruplar, Taksim'e doğru yürümekten vazgeçti. DİSK tarafından yapılan açıklamada, "Faaliyet tertip komitesinin kararıyla sonlandırılmıştır” denildi.

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs kutlamaları için işçilerin toplandığı Saraçhane Meydanı'nda konuşma yaptı. Buradaki iradenin halkın iradesi olduğuna dikkat çeken Çerkezoğlu, "Bu meydan, zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan adaletsiz düzene karşı Türkiye işçi sınıfının emekçilerinin iradesidir. Bu meydan, bizi yoksullaştıracak olan politikaları hayata geçirirken bizi yerli halk olarak görenlere karşı Türkiye halkının iradesidir. Attıkları her adımda bu iradeyi görecekler, tanıyacaklar. Buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

1 MAYIS TERTİP KOMİTESİ PROGRAMI SONLANDIRDI

Konuşmaların ardından DİSK Korteji Bozdoğan Kemeri'nde oluşturulan polis barikatına doğru yürüyüşe geçti. Burada polis yetkilileriyle görüşen Çerkezoğlu, Anayasa Mahkemesi kararını hatırlattı. Polis yetkilisi, Taksim yürüyüşüne izin vermeyeceklerini tekrarladı. Ardından DİSK korteji, Saraçhane'deki yürüyüşünü tamamladı. Bir süre sonra da DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDD'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi'nin programının sonlandırıldığı bilgisi paylaşıldı.

KESK GENEL SEKRETERİ SEVGİ YILMAZ: "ÇEKİLDİ" DEMEK DOĞRU DEĞİL

KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz da 'Çekildi' demek doğru değil, bu açıklama bize haksızlık olur. Barikatı aşmakta zorluk yaşıyoruz. Taksim Meydanı’na yürüyemiyoruz. Burada şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor. Biz kaygı duyuyoruz, istemediğimiz olayların önünü açmasınlar" şeklinde konuştu.