GÜNDEM

Dilan- Engin Polat çiftinin yargılandığı dava ertelendi!

Dilan Polat ve Engin Polat'ın "kara para aklama" suçlamasıyla yargılandığı davada Cumhuriyet Savcısı, tutuklu sanıklar Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat ve Ahmet Gün'ün tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Duruşma yarına ertelenirken, Dilan Polat, mahkeme salonunu gözyaşları içinde terk etti ve takipçilerinden eşi için dua etmelerini istedi.

Dilan ve Engin Polat’ın da aralarında bulunduğu, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma, yönetme", "kara para aklama" ve "bahis ve şans oyunları kanununa muhalefet" suçlarından yargılanan 28 sanıklı davanın ikinci gününde duruşma tekrar görüldü. Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS ile katılırken, Dilan Polat ve diğer tutuksuz sanıklar bizzat mahkemede hazır bulundu.

Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, savunmasında ailelerinin zor durumda olduğunu belirterek Engin Polat’ın tahliyesini ve mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı ise tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Dava ertelendi ve mahkeme yarın ara kararını açıklayacak. Dilan Polat duruşmayı gözyaşları içinde terk ederken, sanık Sıla Doğu basın mensuplarına "Dualarınızı esirgemeyin" dedi.