GÜNDEM

DEM Parti Narin Güran cinayeti için suç duyurusunda bulundu

DEM Parti, 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetinde soruşturmayı engellediği iddia edilen kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Parti, bu kapsamda AK Parti milletvekili Galip Ensarioğlu’nun, cinayet şüphelisi Salim Güran ile olan ilişkilerinin incelenmesini talep etti.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hukuk Komisyonu, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Tavşantepe mahallesinde katledilen 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma için Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

DEM Parti Hukuk Komisyonu üyesi Avukat Sibel Çelik Özbingöl, dosyada gizlilik kararının etkin bir soruşturmaya engel olduğunu belirterek, dosyanın açık, tarafsız ve kamuoyunu bilgilendirici bir şekilde yürütülmesini talep ettiklerini ifade etti. Özbingöl, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun cinayetle ilgili sözlerini hatırlatarak, bu açıklamaların yargı ve kolluk kuvvetleri üzerinde baskı oluşturabileceğini vurguladı.

DEM Parti'nin Savcılığa İlettiği Talepler:

  1. Delillerin Derhal Toplanması: Narin Güran cinayeti kapsamında yürütülen soruşturmada delillerin hemen tespit edilmesi ve toplanması.

  2. İfade Tutanaklarının Medyaya Ulaşımı: İfade tutanaklarının kimler tarafından basına sızdırıldığının tespiti.

  3. Kolluk Mensuplarının Tespiti: Etkin soruşturma yürütülmesine engel teşkil eden kolluk mensuplarının belirlenmesi.

  4. İlişkilerin Tespiti: AK Parti Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun cinayet şüphelisi Salim Güran ile olan ilişkisi ve HTS kayıtlarının tespit edilmesi.

  5. Soruşturma ve Cezalandırma Talebi: Tüm şüpheliler yönünden görevi kötüye kullanma, delil karartma ve adli yargılamaya etki etmeye teşebbüs suçlarıyla ilgili etkili bir soruşturma başlatılması ve şüphelilerin cezalandırılması için iddianame hazırlanması.

  6. Tutuklama Talepleri: Şüphelilerin kaçma ihtimaline karşı CMK gereğince ivedilikle tutuklanması ve adli kontrol tedbirinin uygulanması.

Özbingöl, Narin Güran cinayetinin faillerinin bulunması ve gerçeklerin açığa çıkarılması konusunda kararlı olduklarını ve tüm ilişkilerin araştırılmaya devam edeceğini vurguladı. Bu gelişmeler, kamuoyunda büyük bir infial yaratmış durumda ve adalet arayışının süreceği bekleniyor.