POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'taki terör saldırısıyla ilgili açıklama geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Görüşme sırasında Putin, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) gerçekleştirilen terör saldırısını kınayarak, taziye dileklerini iletti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da açıklamasında, "Maalesef 4 şehidimiz ve 14 yaralımız var." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BRICS Zirvesi çerçevesinde Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. Putin, görüşme öncesi yaptığı açıklamalarda şu noktalara değindi:

"Türkiye'ye yönelik terör saldırısı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Önemli ve yararlı görüşmelere büyük değer veriyoruz. Bugünkü toplantımızın da çok faydalı ve önemli olacağına inanıyorum. Son yıllarda ticaret ve ekonomik işbirliğimiz sürekli gelişiyor. Geçen yıl ticaret hacmimiz 55 milyar dolara ulaştı. Bu yılın ilk sekiz ayında ise ticaret hacmimiz yıllık %6.2 oranında bir artış gösterdi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan da görüşme sırasında şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Başkan, değerli dostum, BRICS zirvesinin genişletilmiş liderler oturumuna davetiniz ve ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Astana'daki görüşmemizin ardından sizinle yeniden bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Terör saldırısı nedeniyle başsağlığına yönelik ifadeleriniz için özellikle teşekkür ediyorum. Maalesef 4 şehidimiz ve 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum."