POLİTİKA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail açıklaması: Tüm tedbirlerimizi alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, artan gerilim ve bölgesel gelişmeler hakkında yaptığı açıklamada, "Hemen her gün yeni bir eşiğin aşıldığı bu gerilimi yakından takip ediyor, tüm tedbirleri alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında yaptığı konuşmada şu mesajları verdi:

  • Terörle Mücadele ve Kobani Olayları: Erdoğan, "Sırtını dağa yaslayan terör siyasetine asla yer yoktur. Kobani olaylarının hukuki açıdan hesabı sorulmuştur." ifadelerini kullandı. 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili samimi bir muhasebenin yapılmasının önemine dikkat çekti.

  • Yeni Yasama Döneminde Siyaset ve Üslup: Yeni yasama yılında siyasette farklı bir üslup ve söylem görmek istediklerini belirterek, "Daha fazla konuşmaya, diyalog zeminini daha fazla genişletmeye ihtiyacımız olduğu kanaatindeyiz." dedi.

  • Bahçeli'nin Dem Parti Açıklamaları: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Dem Parti'ye dair açıklamalarını takdirle karşıladıklarını belirten Erdoğan, "Cumhur İttifakı'nın uzattığı elin değerinin muhatapları tarafından da anlaşılmasını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu.

  • Güvenlik ve Tedbirler: "Türkiye'nin güvenliğinden taviz vermeyeceğiz. Hemen her gün yeni bir eşiğin aşıldığı bu gerilimi yakından takip ediyor, tüm tedbirleri alıyoruz. Türkiye yapılmak istenenin farkında, nihai hedefin ne olduğunu görebiliyoruz." dedi.

  • CHP Eleştirisi: CHP Genel Başkanı'nın açıklamalarını esefle karşıladıklarını ifade eden Erdoğan, "CHP ucuz polemik peşinde koşuyor. Sayın Özel'den ülke güvenliğine dair meselelerden daha olgun bir tavır beklerdik." dedi.

  • Filistin ve Hamas Mesajı: Erdoğan, "Tam bir yıldır direnen Filistin'in yiğit evlatlarını ve kahramanlarını bugün bir kez daha saygıyla selamlıyorum. Ülkemizde birileri Hamas'a terör örgütü iftirası atarken, biz Hamas Filistin'in Kuvayi Milliyesidir dedik." ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye'nin bu konuda duruşunu koruyacağını ve insani yardımların artırılacağını belirtti.