GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Tuncay Özkan'a tazminat davası!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında yakışıksız ifadelerde bulunarak hakaret ettiği gerekçesiyle 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu. Bu açıklamaların ardından kamuoyunda tepkiler yükselirken, Erdoğan'ın avukatları da hukuki süreç başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, yaptığı açıklamada, "CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan'a, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik temelsiz ve düzeysiz ifadeleri nedeniyle 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açılmıştır. Ayrıca, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi sunulmuştur" dedi.

Özkan'ın ifadelerine ilk tepki gösterenlerden biri Adalet Bakanı Yılmaz Tunç oldu. Tunç, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu ve "Sayın Cumhurbaşkanımız, milletimizin bağrından yetişmiş bir liderdir ve ömrünü büyük ve güçlü Türkiye'ye adamıştır. Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet eden Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik bu tür hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin, milletin değerlerini hiçe sayan bu tür ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.