AK Parti, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin ardından ay sonunda belediye başkanları kampı düzenleyecek. Bu kamp, 31 Mart yerel seçimlerindeki oy kaybının nedenlerini masaya yatırmak için önemli bir fırsat olacak.

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, kamp Kızılcahamam’da 30 Haziran'da başlayacak ve 2 Temmuz'da sona erecek. Kampta, sekiz bakan sunum yapacak. İlk gün, genel başkan vekilleri belediye başkanları ile tecrübe paylaşımı ve sohbet programında bir araya gelecek. Ardından, genel merkez yönetimi bölgelerindeki belediye başkanlarıyla koordinasyon toplantıları gerçekleştirecek.

İYİ Parti'de toplu istifa! İYİ Parti'de toplu istifa!

İkinci oturumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan basına açık bir şekilde belediye başkanlarına hitap edecek. Erdoğan’ın burada, Cumhur İttifakı’nın devamı, toplumda ve tabanda beklenen değişim hamlesi ile ilgili güçlü mesajlar vermesi bekleniyor. Konuşmanın ardından toplantı basına kapatılacak ve Erdoğan’ın da katılımıyla genel istişare ve değerlendirme bölümüne geçilecek. Bu bölümde, belediye başkanları yaşadıkları problemleri Erdoğan’a iletecek.

Kaynak: KARAR