GÜNDEM

Candan kardeşler davası devam ediyor!

Onur Apaydın, Bahar ve Nihal Candan kardeşlerle birlikte yargılandığı davada önemli bir açıklama yaptı. Apaydın, "Bu yapı içerisinde yer almaktan çok pişmanım. Kimsenin dile getiremediği Ümit Saral organize suç örgütünden bahsediyorum" şeklinde konuştu.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek’in de sanık olarak yargılandığı suç örgütü davasında, duruşma Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmada, suç örgütüne üye olma ve dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanan 21 sanığın savunmaları alındı. Tutuklu sanıklardan Onur Apaydın, polislik geçmişi ve suç örgütü içindeki rolü hakkında açıklamalarda bulundu.

Onur Apaydın’ın Savunması:

Duruşmada savunma yapan Onur Apaydın, polislik mesleğinden geldiğini belirterek, şu an yargı önünde olmanın kendisi için büyük bir utanç kaynağı olduğunu ifade etti. Apaydın, "Kaan Hamzaoğlu" ismini kullanarak kendini zengin göstermediğini ve Gülnihal Çiçek ile diğer sanıkları aldatmadığını ileri sürdü. 2014 yılında "Hamzaoğlu Araç Kiralama" ve "Hamzaoğlu Büfe" isimli iki işletmeye sahip olduğunu belirten Apaydın, bu işletmelerin aile üyeleri tarafından açıldığını ve polislik yaparken aynı zamanda bu iş yerlerini yönettiğini söyledi.

Zeytinburnu İlçe Emniyet Amirliğinde şoför olarak görev yaptığı dönemde araçların şirketine ait olduğunu belirten Apaydın, iş yerlerini Ümit Saral’ın talepleri nedeniyle kapatmak zorunda kaldığını ifade etti. Suç örgütünün bir parçası olmaktan pişman olduğunu dile getiren Apaydın, "Bu yapıya maddi kazanç elde etmek için değil, ailemin daha fazla yıpranmaması için girdim" şeklinde konuştu.

Apaydın, örgüt içinde lider konumunda olduğuna dair iddiaları reddetti ve Candan kardeşlerden sonra kendisine lider yakıştırması yapıldığını belirtti. Örgüt faaliyetlerinden maddi menfaat sağlamadığını savunan Apaydın, polisliği bıraktıktan sonra asimile olduğunu ve kendisini örgüt üyeleriyle aynı seviyede hissettiğini söyledi.

Duruşmada, Apaydın’ın Candan kardeşlerle olan ilişkisi de gündeme geldi. Apaydın, bir tanıdığı aracılığıyla Candan kardeşlerle bir mekanda buluşmayı planladığını ancak aralarındaki sorunlar nedeniyle görüşmenin gerçekleşmediğini ifade etti. Candan kardeşlerin mekana gelerek başka bir masada oturduğunu ve kısa süre sonra mekandan ayrıldıklarını belirtti.

Mahkeme Heyetinin Kararı:

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutukluluk durumlarının 18 Eylül 2024 tarihinde yapılacak duruşmada yeniden değerlendirileceği belirtildi ve davanın ertelendiği duyuruldu.