Maymun çiçeği virüsünden sonra yeni uyarı geldi! Maymun çiçeği virüsünden sonra yeni uyarı geldi!

Profesör sağlıklı yaşam konusunda yaptığı uyarılarla dikkat çekiyor. Dr. Canan Karatay kajuyla ilgili yaptığı uyarıyla dikkat çekti. Bugüne kadar tek bir kaju yemediğini söyleyen Karatay, yurt dışından gelen ürünlerin üzerlerine brom gazı sıkılması nedeniyle oldukça tehlikeli olduğunu söyledi. Karatay, vatandaşlara yerli ve mevsiminde tüketmelerini tavsiye etti.

"BİR TANE BİLE YEMEDİM"

Canan Karatay, yurt dışından gelen ürünlere küf oluşumunu önlemek için brom gazı sıkıldığını ve bunun oldukça tehlikeli olduğunu söyledi.

Yerel ve mevsimlik tüketimin daha sağlıklı olduğunu vurgulayan Karatay, "Onun için mümkün olduğu kadar her tükettiğimizi yerel olarak ve mevsiminde tüketelim" dedi.

Ünlü profesör kajunun da zehir saçtığını ve bu güne kadar bi tane bile kaju yemediğini söyledi. Konuya dair uyarılarda bulunan Karatay, "Brezilya cevizi çok tehlikeli. Kaju dedikleri o da çok tehlikeli hep yurtdışından geliyor. Dışarıdan geldiği için ilaçlı hepsi tabii ki de çok tehlikeli. Ben daha bir tane yememişimdir. Fındık fıstık varken niye onu yiyeyim? Ceviz varken memleketimde niye onu yiyeyim…" dedi.

Kaynak: karar