Muğla'nın Bodrum ilçesinde, atıklar ve kirlilik nedeniyle iki derenin suyu renk değiştirdi ve çevredeki insanlar yayılan kötü kokudan rahatsız oldu. Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Çevre Grubu Sözcüsü Nihat Koyuncu, atık suların yeterince arıtılmadan dereye bırakıldığını belirterek, "İki pis derenin aktığı sahile mavi bayrak verilmiş; bunu da anlamış değilim," şeklinde eleştiride bulundu.

Son 24 saatte Artvin yağış şampiyonu oldu Son 24 saatte Artvin yağış şampiyonu oldu

Gündoğan Mahallesi'nden akan dere ile Azmakbaşı Deresi'nin bazı noktalarında suyun siyaha döndüğü, atık ve çöplerin biriktiği gözlemlendi. Bölge sakinleri, kötü koku nedeniyle rahatsız olduklarını ifade ederken, kirliliğin çözülmesi için yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdi.

Bodrum Kent Konseyi Ekoloji ve Çevre Grubu Sözcüsü Koyuncu, yağmur yağması durumunda kirli su ve atıkların taşkın yaratabileceğine dikkat çekti. "Köy içindeki arıtma tesisinden sahile doğru yaklaşık 250 metre mesafede iyi arıtılmamış suyun dereye bırakıldığını görüyoruz. Kirlilik burada had safhada. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (MUSKİ) denetiminde olan bu derelerin acilen ıslah edilmesi gerekiyor," dedi.

Koyuncu, deniz kirliliğinin de insanlar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, "Gündoğan'da denizi bitirdiler. İnsanlar buradaki bakterilerden şikayet ediyor. Eğer dere temiz tutulmazsa, insanlar da atık atmakta çekinmeyecek. Çöp atanlar cezalandırılmalı," diye ekledi.

Bölgedeki bir başka sakin, Nazmiye Kara, "Burada korkunç bir durum var. Bu su denize akıyor ve insanlar burada her türlü mikrobu kapıyor. İmza topladık ama kimse ilgilenmedi. Burası tatil yeri; insanlar temiz bir ortamda tatil yapmak istiyor," şeklinde konuştu.

Kaynak: KARAR