GÜNDEM

Aydın'da Pera bebeğin ölümüyle alakalı 5 kişi tutuklandı

Aydın'ın Söke'de bir düğünde havaya ateş edilmesi sonucu başına yorgun mermi isabet eden 11 aylık bir bebek hayatını kaybetti. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan ve aralarında damadın da bulunduğu 6 şüpheliden 5'i hakimlik tarafından tutuklandı.

Aydın'ın Söke ilçesinde, düğünde havaya ateş edilmesi sonucu başına yorgun mermi isabet eden 11 aylık Pera Palabıyık'ın ölümüne ilişkin gözaltına alınan 6 şüpheli, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden damat D.G, babası M.T.G. ile düğünde davetli S.B, Ö.Ç. ve M.B, çıkarıldıkları hakimlikçe "olası kastla adam öldürme" ve "delilleri karartma" suçlarından tutuklandı. Damadın amcası C.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin olaya ilişkin soruşturmasının sürdüğü öğrenildi.

OLAY

1 Temmuz Pazartesi günü Çeltikçi Mahallesi Bayındır Caddesi'nde, annesiyle evin balkonunda oynayan 11 aylık Pera Palabıyık'ın başına yorgun mermi isabet etmişti. Ağır yaralanan bebek, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, ancak yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Olay sonrası, aynı mahallede düğünü olan damat D.G, amcası C.G, babası M.T.G. ve düğünde davetli S.B, Ö.Ç. ve M.B. gözaltına alınmıştı.