GÜNDEM

Atık Tanklarla Depremzedeleri Isıtacak Geri Dönüşüm Malzemelerinden Yaptı, Büyük Tasarruf Sağladı!

Atık tanklarla depremzedeleri ısıtacak Geri dönüşüm malzemelerinden yaptı, büyük tasarruf sağladı Tokat'ta bir vatandaşın kamp sevgisi sınır tanımadı, geri dönüş malzemeleriyle yaptığı dikkat çekti.

Atık tanklarla depremzedeler ısıtacak. Geri dönüşüm malzemelerinden yapıldı ve büyük tasarruf sağladı.

Tokat ilimizde bir yurttaşın kampa olan sevgisi sınır tanımadı, geri dönüş malzemeleriyle yaptığı herkesin dikkatini çekti.

Tokat'ta bulunan Turhal ilçesinde yaşamını sürdüren Serdal Deniz'in kampa olan sevgisi sınır tanımadı. Kamp alanında ateş yakabilmek için geri dönüşümden aldığı LPG tankını sobaya çeviren Deniz, bu şekilde yaptığı sobayı birde mangal olarak kullandı. Kamp alanında hem mangal hemde ısınma ihtiyacını karşılayan sobasına bir de semaver ekledi. Deniz'in yaptığı bu sistem çok amaçlı hale geldi. 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin Kahramanmaraş'a iki arkadaşı ile bu sobadan hazırlayarak gönderen Deniz, çok fazla sayıda kişinin ısınma ihtiyacını karşıladı. Geri dönüşümden hazırlanıp gönderdiği 11 tane sobadan sonra kendisine de bir adet yapan Deniz, yaptığı sobanın çok fazla tasarruf sağladığını belirtiyor.

"Çok ucuz maliyetli bir soba yapmış olduk"

Kamplarda soğuk havalar sebebiyle böyle bir eşyaya ihtiyaç duyduklarının altını çizen Serdal Deniz, "Bunu geri dönüşüm malzemelerinden yaptıldı. LPG tankından dönüştürüldü ve ayakları da aynı şekilde geri dönüşümden yapıldı. 6 Şubat depremlerinde iki arkadaşımla birlikte bundan çok fazla yaptık ve gönderdik. Bütün olarak geri dönüşümden bu şekilde bir soba yaptık. Hobi bahçemizde kullanırken sıcak suya ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Buna da çözüm olarak semaverin alt kısmını kestirdik, bacaya taktık. Bacasını biraz uzun yaptık, bir yandan ateş yansın bir yandan da duman rahatsız etmesin dedik. 20 dakikada su kaynar hale geliyor. Bu şekilde çok ucuz maliyetli bir soba yapmış olduk. 250 TL gibi bir fiyata sadece semaver aldık. Akşamn saatlerinde soba başında sohbette çok hoş oluyor. Isınma, mangal ve çay gibi bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyor. İlk kez görenler çok hoş tepkiler veriyor. İhtiyaçlarımız neyse ona göre dizayn ettik. Her gelen bir fikir ortaya koydu ve bu ortaya çıktı. Çevremde bize de yap diyen insan çok fazla oluyor. Bahçesi olan her eve bundan yapılmalı. Depremden sonra da böylesi bir şeyin ihtiyaç olduğunu fark edince bahçemizde hazır şekilde duruyor. Normal bir soba beş bin lirayı buluyor ve dışarıda kullanılamıyor. Biz bunu tümüyle geri dönüşümden yaptık. Bunda bir tek masrafınız içtiğiniz çay ve su oluyor" şeklinde konuştu. (haberler)