GÜNDEM

Antalya'da ulaşıma zam

Antalya'da kent içi ulaşım ücretlerine yapılan zam sonrası tam ücret 20 TL olarak güncellenirken, emekli ve öğretmenler için ücret 19 TL, öğrenciler için 10 TL, kredi kartı ile biniş ücreti ise 25 TL olarak belirlendi. UKOME Genel Kurulu'nda alınan kararla toplu ulaşım ücretlerine yüzde 33 oranında zam yapılması kararlaştırıldı.

Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan, 2023 Temmuz ayında son zamın yapıldığını hatırlatarak, taleplerinin tam ücretin 22 TL, emekli ve öğretmenler için 21 TL, öğrenci ücretinin 12 TL, kredi kartı ile binişin ise 30 TL olması yönünde olduğunu belirtti.

Ancak UKOME Genel Kurulu'nun aldığı karara göre, tam ücretin 20 TL, emekli ve öğretmenler için 19 TL, öğrenci ücretinin 10 TL, kredi kartı ile binişin ise 25 TL olacağı açıklandı.

Yeni ücret tarifesinin uygulanacağı tarih ise ilerleyen günlerde duyurulacak. Kent içi ulaşımda günlük yakıt tüketiminin artması nedeniyle maliyetlerin yükseldiğini ifade eden Arslan, günlük maliyetlerin 5-6 bin TL civarında olduğunu belirtti.