Bakanlıktan açıklama: Turizmde Temmuz rekoru! Bakanlıktan açıklama: Turizmde Temmuz rekoru!

Son 24 yılın ardından altın piyasasında görülmemiş bir rekor kırıldı, bu durum altın yatırımcılarını sevindirirken altın borcu olanlara uyarı niteliği taşıyor. Türkiye'nin bu rekorun zirvesinde yer alması dikkat çekiyor. İşte detaylar:

Son 24 Yılın En Yükseği: Yılın ilk çeyreğinde merkez bankaları altın alımlarını hız kesmeden sürdürdü. Türkiye, Çin, Hindistan ve Kazakistan gibi ülkelerin başını çektiği 10 merkez bankası toplamda 24 milyar dolarlık altın alımı gerçekleştirerek son 24 yılın rekorunu kırdı.

İlk 10'da Hangi Merkez Bankaları Var? Toplamda 290 ton altın alan merkez bankaları arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) başı çekiyor. Türkiye'nin yanı sıra Çin, Hindistan ve Kazakistan da en çok altın alan ülkeler arasında yer alıyor. İlk 10'da Çekya, Umman, Singapur, Kırgızistan, Katar ve Polonya gibi ülkeler bulunuyor.

WGC'den Altın Alımı Açıklaması: Dünya Altın Konseyi (WGC), bu rekor artışın merkez bankalarının altın alım trendindeki güçlü devamının bir göstergesi olduğunu belirtti. Merkez bankalarının altın alımına olan ilgisi, ekonomik belirsizliklere karşı bir güvence sağlama ve rezervlerini çeşitlendirme çabası olarak değerlendiriliyor.

Rezervlerin Çeşitlendirilme Çabası: Merkez bankalarının artan altın iştahı, altın piyasasında fiyatların daha da yükselmesine neden oluyor. Bu durum, birikim yapmak isteyenler için alım yapmanın devam edilebileceği anlamına geliyor. Ancak altın borcu olanlar için ise riskler artabilir.

Kaynak: karar