Bir alkollü içki firması, rakı, votka ve cin fiyatlarına zam yaptı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 6 aylık üretici enflasyonu verileri sonrasında, akaryakıt, alkollü içkiler ve tütün mamullerindeki Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları artırıldı.

Bu artışın ardından içki markaları, ÖTV zammına ek olarak kendi zamlarını da uyguladı. 70’lik rakıya bugün itibarıyla tam 150 TL zam yapıldı. Böylece standart bir 70'lik rakının fiyatı markasına ve türüne göre değişmekle birlikte 925 TL oldu.

Yeni fiyatlarla birlikte 70'lik votka 619 TL'ye, 70'lik cin ise 679 TL'ye yükseldi.

Bir bira firması ise bira fiyatlarına 15-20 TL arasında zam yaptı.

Önceki günlerde açıklanan haziran ayı enflasyon verileri doğrultusunda, alkollü içki, akaryakıt ve tütün mamullerindeki ÖTV, üretici enflasyon oranında otomatik olarak güncellenmişti.

İTO Eylül ayı enflasyon verilerini duyurdu İTO Eylül ayı enflasyon verilerini duyurdu

ÖTV artışıyla birlikte 70'lik rakının ortalama satış fiyatının 853 TL olması beklenirken, üretici firmalar ÖTV zammına kendi zamlarını da ekleyerek fiyatı 925 TL'ye kadar çıkardı.

Öte yandan, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından otomatik ÖTV zammıyla birlikte dün akaryakıt fiyatlarına da zam yapılmıştı. Motorinin litre fiyatına 2 lira 7 kuruş, benzine ise 2 lira 21 kuruş zam gelmişti. Ayrıca sigara fiyatları da artırılmıştı.

Kaynak: SÖZCÜ