Recep Tayyip Erdoğan imzaladı! AK Parti kongreye gidiyor Recep Tayyip Erdoğan imzaladı! AK Parti kongreye gidiyor

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kuduz riskiyle karşı karşıya kaldığı bazı sorunlara değinerek sokak köpeklerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Güler, yaşanan sorunların çözümü noktasında, kuduz riski taşıyan, saldırganlaşmış ve acı çeken hayvanların normalleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Anatomik yapısı bozulmuş, farklı üreme durumlarından kaynaklı saldırganlaşmış ve kuduz riski taşıyan hayvanların uygun bir şekilde normalleştirilmesi gerektiğini ifade eden Güler, bu durumun ülkenin kuduz riskiyle karşı karşıya kaldığı bazı sorunlardan kaynaklandığını vurguladı. Bu noktada, hayvanların merhamet iklimine uygun bir şekilde, 'uyutma' adı verilen yöntemle normalleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Güler ayrıca, sokak hayvanlarının barınaklara alınması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini, olumsuz durumları olan hayvanların ayırt edilerek gerekli önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyelerin 5199 sayılı kanuna uygun olarak sokak köpeklerinin barınabileceği yerlerin yapımı konusunda sorumlulukları olduğunu belirtti.

Son olarak, sokak hayvanlarının kısırlaştırma ve aşılama faaliyetlerinin yoğun bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini ve bu süreçte hayvan severlerin desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak: cnn türk