İYİ Parti, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde kazandığı il, ilçe ve belde belediyelerine, Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu'nun imzasının bulunduğu, 'Şeffaflık, Eşitlik ve İsrafla Mücadele Genelgesi'ni gönderdi. Bu genelgeyle, belediyelerin kamu kaynaklarını etkin, verimli ve adil bir şekilde kullanmasını sağlamak, şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkelerini benimsemek ve kamu yönetiminde etik standartları yükseltmeyi amaçlanıyor.

Genelgede liyakat vurgusu yapılarak, İYİ Partili belediyelerin atamalarının ve terfilerinin liyakate dayalı olması gerektiği belirtildi. Ayrıca, işe alımların adayların nitelikleri, deneyimleri ve performanslarına dayandırılması gerektiği vurgulanarak, aile üyeleri veya yakın ilişkide bulunan kişilerin atama veya terfi yapmaktan kaçınılması gerektiği ifade edildi. İhalelerin şeffaf ve rekabetçi bir şekilde yapılması, israfın önlenmesi ve kamu kaynaklarının etkin kullanılması da genelge kapsamında yer aldı.

Ayrıca, belediye başkanları ve yöneticilerinin gereksiz seyahatlerden, lüks araç ve etkinliklerden kaçınılması, tasarruf tedbirleri alınarak kamu kaynaklarının ekonomik ve etkili bir şekilde kullanılması gerektiği vurgulandı. Belediyelerin doğal yaşamı koruma konusunda da özen göstermeleri istendi.

Recep Tayyip Erdoğan imzaladı! AK Parti kongreye gidiyor Recep Tayyip Erdoğan imzaladı! AK Parti kongreye gidiyor

Genelgeye uyulması ve millet odaklı bir çalışma anlayışının benimsenmesi hususunda hassasiyet gösterilmesi istendi.

Kaynak: cnn türk