GÜNDEM

AKOM'dan İstanbul'da hafta sonu sağanak yağış uyarısı!

Sonbaharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları düşmeye ve sağanak yağışlar etkisini göstermeye başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), hafta sonunda dışarıda plan yapmayı düşünen vatandaşları olumsuz hava koşulları konusunda uyardı. Yapılan açıklamaya göre, hafta sonu boyunca hava sıcaklıklarında 8 derecelik ani bir düşüş yaşanacak ve gök gürültülü sağanak yağışlar meydana gelecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden (AKOM) yapılan açıklamaya göre, kent genelinde hafta sonunda serin ve yağışlı hava etkisini gösterecek. Sıcaklıkların 6-8 derece birden düşeceği belirtilirken, özellikle Pazar günü sabah saatlerinden itibaren aralıklarla sağanak ve yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği bildirildi.

Uyarıda, Pazar akşamına kadar sürecek yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği vurgulandı. Yağışlar nedeniyle su baskını, sel ve ulaşımda aksaklıklar gibi durumlara karşı önlem alınması önem arz ediyor.