GÜNDEM

AKOM orman yangını uyarısı yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı (AKOM), sıcak ve rüzgarlı hava koşullarının etkisiyle İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde 'orman yangını' riskinin bulunduğunu duyurdu. Özellikle bu dönemde güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ila 16.00 saatleri arasında insanların zararlı etkilerden korunması için kapalı alanlarda kalmaları tavsiye edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), sıcak ve rüzgarlı hava şartlarının etkili olduğu İstanbul ve yurt genelinde orman yangını riskine dikkat çekti.

AKOM'un verilerine göre, hafta boyunca bölgede etkili olması beklenen sistem nedeniyle İstanbul'da genellikle güneşli bir hava hakim olacak. Sıcaklıkların nemle birlikte 28 derecenin üzerine çıkması bekleniyor.

Özellikle sıcak ve rüzgarlı hava koşulları, orman yangını çıkma riskini artırıyor. Bu riskin İstanbul başta olmak üzere yurt genelinde yüksek seviyelerde olduğu vurgulandı. İstanbul halkına, güneş ışınlarının dik açıyla geldiği 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, zararlı etkilerden korunmak için mümkünse kapalı alanlarda kalmaları önerildi.