POLİTİKA

AK Parti'de bir başkan daha görevinden istifa etti

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, düzenlediği basın toplantısında görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yaklaşık 15 yıldır AK Parti'nin çeşitli kademelerinde görev yapan Bulucu, son 1.5 yıldır Adıyaman İl Başkanlığı görevini yürütüyordu. İstifasının nedenine ilişkin detay vermeyen Bulucu, partideki görev süresi boyunca gösterdiği destek için tüm parti üyelerine ve vatandaşlara teşekkür etti.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Emrah Erkan Bulucu, yaptığı bir basın açıklamasıyla görevinden istifa ettiğini duyurdu. Bulucu, "Bizde görev istenmez, verilir." diyerek, yaklaşık 15 yıldır AK Parti'nin çeşitli kademelerinde hizmet verdiğini hatırlattı. İl Başkanlığı görevine getirildiğinde, Adıyaman'ın 6 Şubat depreminden yeni çıkmış olduğunu ve kenti yeniden ayağa kaldırmak için büyük bir çaba harcadığını belirtti.

Bulucu, "Adıyaman ilimiz genelinde özellikle ilçelerde önemli başarılar elde ettik. Ancak, merkez ilçede beklemediğimiz bir sonuçla karşılaşmak bizi derinden etkiledi." dedi. Ayrıca, "Milletimizin verdiği karar, demokrasiye inanan bir hareket olarak bizim için çok değerlidir. Bundan sonraki sürecin daha sağlıklı yürütülebilmesi adına, partimizin bir neferi olarak genel merkezimizden il başkanlığı görevinden affımı talep ettim." ifadelerini kullandı.

Benzer şekilde, AK Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar da dün yaptığı açıklamada, 31 Mart yerel seçim sonuçlarından memnun olmadığını ve kendisini 'başarısız' bulduğunu belirterek istifa etmişti. Ayar, seçimlerden önce de istifa ettiğini ancak bu istifanın kabul edilmediğini belirtmişti.