GÜNDEM

Adidas'ın Çin'de bulunan merkezinde rüşvet iddiası: Soruşturma başlatıldı

Adidas'ın üst düzey yöneticilerinin zimmete para geçirdiği iddiaları gündeme gelince, şirket Çin'deki işletmesinde bir iç soruşturma başlattı.

Financial Times'a göre, Adidas'a gönderilen bir mektupta, şirket çalışanlarının dış hizmet sağlayıcılardan komisyon aldığı ve Çin'de başka bir bölümde çalışan üst düzey bir yöneticinin tedarikçilerden milyonlarca euro nakit para aldığı iddia edildi.

Adidas, 7 Haziran'da Çin'de kendisine gelen bu ihbarı doğruladı. Şirket, faaliyet gösterdiği tüm pazarlarda yasal düzenlemelere ve etik standartlara uyma kararlılığını vurgulayarak bu konuyu araştırdığını belirtti.

Geçen yıl, Covid-19 salgını öncesinde en hızlı büyüyen ve en kârlı pazarı olan Çin'de büyük bir kriz yaşayan Adidas, bu ülkedeki liderliğini yeniledi. Mart ayında yaptığı açıklamada, bu yıl Çin'de toparlanma beklediğini ve 2023'ün dördüncü çeyreğinde yüzde 37'lik bir artışın ardından çift haneli bir satış büyümesi öngördüğünü söyledi.

Uzun süreli sokağa çıkma yasakları nedeniyle satışları 2019 ve 2022 yılları arasında sert düşüş yaşayan Adidas, bu olumsuzluklar nedeniyle geçen yıl CEO Kasper Rorsted'in görevden alınması ve yerine eski Puma patronu Bjorn Gulden'in getirilmesi kararı alındı.