Oxford Üniversitesi'nde Yapay Zeka Profesörü olan Mike Wooldridge, yapay zekaya kişisel sırların ifşa edilmesine karşı uyarılarda bulundu.
Profesör Wooldridge, işle ilgili şikâyetlerin veya siyasi tercihlerin yapay zekâ robotlarına aktarılmasının, daha sonra insanlar için olumsuz sonuçlar doğurabileceğini belirtti.
Wooldridge'a göre, yapay zeka araçları tarafından paylaşılan her şey, bu araçların ve robotların gelecekteki versiyonlarını geliştirmek için kullanılıyor.
Bu nedenle, özel bilgilerin veya mahrem konuşmaların yapay zeka sohbet robotlarıyla paylaşılmasının mantıksız olabileceğini ifade etti.
Teknolojinin, kullanıcılara "duymak istediklerini söylediğini" belirten Wooldridge, kullanıcıların gerçek bir düşünceye dayalı yanıtlar beklemeleri gerektiğini vurguladı.
Yapay zekanın insanlar gibi bilinç kazanıp kazanamayacağı sorusuna ise, "Empati ya da sempati yok" diyerek yanıt verdi.
Wooldridge, "ChatGPT'ye yazdığınız her şeyin doğrudan ChatGPT'nin gelecekteki sürümlerine yükleneceğini varsaymalısınız" diyerek, yapay zeka modellerinin mevcut işleyişi göz önüne alındığında, bir kere sistemlere girdiğiniz bilgileri veya verileri geri almanın neredeyse imkansız olduğunu açıkladı.