MAGAZİN

Ünlü Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, İstanbul'da Vefat Etti

Ünlü oyuncu Kayhan Yıldızoğlu'nun İstanbul'da hayatını kaybettiği bildirildi.

Usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu, İstanbul'da yaşamını yitirdi. Halktv.com.tr'ye konuşan kızı Sibel Aybar, "Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy'e defnedilecek" dedi.

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğmuştu. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir ziraat mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendi. 1952'de babasının Ankara'ya tayin olmasıyla aile Ankara'ya taşındı ve Kayhan Yıldızoğlu, lise eğitimini Kavaklıdere'deki lisede tamamladı. Liseden sonra hukuk fakültesine başlayan Yıldızoğlu, üçüncü sınıfta okulu bıraktı.

1957'de İstanbul'da yedek subay olarak askerliğini yapan Kayhan Yıldızoğlu, iz komiseri olarak görev yaptı. Bu dönemde Türkan Suner ile evlendi ve iki kızı oldu. Ancak birkaç yıl sonra çift boşandı. Ayrılığın ardından, ünlü oyuncu Şener Şen ile birlikte Cihangir'de bir evde yaşadı.

Muhsin Ertuğrul ile tanışması, Kayhan Yıldızoğlu'nun kariyerinde dönüm noktası oldu. İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yıl boyunca birçok başarılı oyunda rol aldı.

1966 yılında ilk filmiyle sinema dünyasına adım atan Yıldızoğlu, 180'e yakın filmde rol aldı ve televizyon dizilerinde de başarılı performanslar sergiledi. Türk sinemasında genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut gibi yardımcı rollerde oynadı.