Kocaeli'nin Gebze ilçesinde sokak hayvanlarına yönelik gerçekleştirilen barınaktaki vahşet, toplumda derin bir infiale yol açtı. Uzaktan kaydedilen görüntülerde, sevimli bir köpeğin kuyruk sallarken öldürüldüğü anlar yer alırken, başka köpeklerin cesetlerinin çöplere atılması da büyük tepkilere neden oldu.

Tarkan: Başıboş psikopatları sokaktan toplayın Tarkan: Başıboş psikopatları sokaktan toplayın

Seren Serengil'den Siyasi Hareket

Bu olayın ardından ünlü sanatçı Seren Serengil, hayvan hakları konusundaki duyarlılığını artırmak ve bu tür olayların önüne geçmek amacıyla siyasete gireceğini duyurdu. Ümraniye Hayvan Barınağı'na giderek tepkisini gösteren Serengil, "Şöhretimi bu hayvanların ve bu canlıların yararına kullanmak benim vatandaşlık görevim" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Ben bunun için sonuna kadar mücadele edeceğim. Aday olmayı düşünüyorum, eğer halk beni bir şekilde desteklerse; çünkü bizim adımıza da konuşacak birisine ihtiyacımız var."

Gebze Belediyesi'nden Açıklama

Olaylar sonrası Gebze Belediyesi, sosyal medyada dolaşan görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, ölmüş sokak hayvanlarının Balçık Barınma alanı ve sokaklardan ekipler tarafından toplandığı belirtildi. Belediye, bu hayvanların trafik kazaları sonucu ölmüş olanlar ve sağlık sorunları nedeniyle kurtarılamayan köpekler olduğunu açıkladı. Ayrıca, olaylarla ilgili tutanakların ilgili birimlere teslim edildiği ve Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da soruşturma başlattığı bilgisi verildi.

Tepkiler ve Hayvan Hakları Mücadelesi

Gebze bölgesinde yaklaşık 10.000 sokak hayvanının yaşadığı belirtilirken, hayvan severler ve kamuoyunun bu olaylara verdiği tepki, hayvan hakları konusunda daha etkin bir mücadele ihtiyacını gündeme getirdi. 

Kaynak: HABERLER.COM