TTB'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi: "Son zamanlarda basında ve sosyal medyada hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini belirten çeşitli işaretler yaptıkları görüntüler yayımlanmaktadır. Hekimlerin, tıpkı toplumun diğer üyeleri gibi, farklı politik düşünce ve değerlere sahip olmaları doğaldır. Ancak hekimler, meslek ahlakı kuralları gereğince sağlık hizmeti sunarken yansızlıklarını korumakla yükümlüdür."

TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı! TEM Otoyolu'nda zincirleme kaza: 2 ölü, 4 yaralı!

Açıklamada ayrıca, "Hekimler sağlık hizmeti sunarken insanlık onuruna ve kişilik haklarına saygı göstermek zorundadır" denildi. Hekimlik Meslek Etiği Kuralları'na atıfta bulunulan açıklamada, meslek uygulamaları sırasında insan onurunun gözetilmesinin hekimin öncelikli görevi olduğu vurgulandı.

TTB, hekimlerin sağlık hizmeti sunarken politik kimliklerini bir yana bırakmaları gerektiğini ve bu tür davranışların mesleğe ve topluma duyulan güveni sarsabileceğini belirtti. Açıklamada, "Söz konusu görüntülerin bu yükümlülüklerle bağdaşmadığı, güveni zedeleyici nitelikte olduğu açıktır" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, UEFA Disiplin Kurulu, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçında 'bozkurt' işareti yapan milli futbolcu Melih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Bu kararın ardından sosyal medyada tepkiler büyüdü ve birçok kullanıcı bozkurt işaretli fotoğraflarını paylaştı.

TTB, hekimlere ve sağlık kurumlarına, toplum sağlığı açısından son derece önemli olan "hekimin yansızlığı" ilkesini ve güveni koruma yükümlülüğünü bir kez daha hatırlattı.

Kaynak: Cumhuriyet