Adapazarı'da Güzellik Uzmanı Tartışma Sırasında Başından Vuruldu Adapazarı'da Güzellik Uzmanı Tartışma Sırasında Başından Vuruldu

Operasyon, 25 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerini aklama", "resmi belgede sahtecilik" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlarından toplam 54 kişi gözaltına alındı.

Ankara merkezli detaylı incelemeler sonucunda, sahte ustalık belgelerinin düzenlendiği ve bu belgelerin franchise sistemiyle bayilere yüksek ücretler karşılığında satıldığı ortaya çıkarıldı.

Bayilik sisteminde, isim hakkı adı altında yüksek miktarlarda para talep edilerek ödemelerin taşınır veya taşınmaz mal devri şeklinde gerçekleştirildiği belirlendi.

Ayrıca, bu belgelerin çoğunun gerçek olmadığı ve ürünlerin sıradan market ürünleri üzerine marka etiketleri basılarak pazarlama yapıldığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, "Kuyu-8" operasyonunun 25 ilde 134 adrese düzenlendiğini ve 54 şüphelinin gözaltına alındığını belirtti.

Kaynak: Karar