Trabzonspor'un milli kalecisi Uğurcan Çakır, Şenol Güneş yönetiminde ikinci sınavına çıkmaya hazırlanırken, takımının bu akşam Kayserispor ile oynayacağı maçta da kalesini koruyacak. Bordo-mavili ekip, bu sezonki ilk galibiyetini almayı hedeflerken, Uğurcan son dönemde gösterdiği etkileyici performansla öne çıkıyor. Özellikle son Beşiktaş maçında yaptığı 5 kurtarış ve bu sezon Süper Lig'de kalesine gelen 18 şutun 17'sini kurtarması, onun formda olduğunu gösteren önemli istatistiklerden biri.

Derbilerdeki Başarısı

2018 yılından beri Trabzonspor’un kalesini koruyan Uğurcan Çakır, özellikle İstanbul’un 3 büyük takımı (Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş) ile oynanan derbilerde üstün performans sergiledi. Maçkolik'ten Enes Güntekin'in aktardığına göre:

Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi Fenerbahçe'nin eski yıldızı futbol kariyerine son verdi
  • Beşiktaş derbilerinde: 14 maçta 54 kurtarış yaparak 20 gol yedi. Bu maçlarda Trabzonspor, 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.
  • Fenerbahçe derbilerinde: 13 maçta 48 kurtarışla 19 gol yedi. Trabzonspor bu maçlarda 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.
  • Galatasaray derbilerinde: 9 maçta 34 kurtarış yaparak 17 gol yedi. Bu maçlarda Trabzonspor, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Uğurcan, toplamda 36 derbide bordo-mavili ekibin kalesini korurken, Trabzonspor bu maçlardan 13 galibiyet, 11 yenilgi ve 12 beraberlik alarak 51 puan topladı ve derbi maçlarında 1,4 puan ortalaması yakaladı.

Uğurcan Çakır’ın derbilerdeki bu istikrarlı performansı, Trabzonspor’un kritik anlarda en büyük güvencelerinden biri olmasını sağlıyor.

Kaynak: KARAR