TEL terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde Halep ilinde işgal ettiği Şehba bölgesinde 2 kız çocuğunu silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı.

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, AA muhabirine verdiği bilgide, 6 Haziran'da Şehba bölgesinde PKK/YPG'li teröristlerin 16 ve 14 yaşlarındaki A.H ve B.F adlı kız çocuklarını kaçırdığını belirtti.

Ahmed, teröristlerin kaçırdıkları çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini ifade etti ve kaçırılan gençlerin silahlı eğitim için sözde eğitim kamplarına götürüldüğünü söyledi.

PKK/YPG'nin 2023 yılı başından bu yana Halep, Rakka, Deyrizor ve Haseke illerinde işgal ettiği bölgelerde silahlı kadrosuna katmak üzere 30'dan fazla çocuğu kaçırdığını belirten Ahmed, Birleşmiş Milletler raporunda da PKK/YPG ve bağlı yapıların 231 çocuğu zorla silahlı kadrosuna kattığının açıklandığını hatırlattı.

24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı 24 ilde 'Siberağ-7' operasyonu: 46 şüpheli yakalandı

BM'nin "Çocuklar ve Silahlı Çatışmalar" raporuna göre, PKK/YPG'nin 2023 yılında 8 çocuğu öldürdüğü ya da sakat bıraktığı ve 31 okul ve hastaneyi silahlı faaliyetleri için dönüştürdüğü bilgisi yer alıyor. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, raporda uluslararası insancıl hukuka ve insan haklarına uyulması çağrısında bulunarak, tüm çocukların koşulsuz olarak serbest bırakılmasını ve okul ve hastanelere saldırıların durdurulmasını istemişti.

Kaynak: HABERLER.COM