Olay, Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Elmalı Mahallesi'nde meydana geldi. Akşam üzeri başlayan sağanak yağış şiddetini artırırken, aniden bir hortum oluştu. Sağanak yağışla birlikte gelen hortum, kamp alanında büyük yıkıma neden oldu.

1 Milyon TL'lik Zarar

Kartal Tepe mevkiinde bulunan özel bir kamp alanında hortum, 3 kamelya, 24 metrekarelik bir çadır ve 6 adet güneş paneli ile elektrik direklerine zarar verdi. Sağanak yağış ve hortumun etkisi geçtikten sonra hasarın boyutu ortaya çıktı. Yaklaşık 1 milyon TL'lik bir zarar olduğu tespit edildi.

Kamp işletmecisi Hasan Akçay, hortum sırasında 24 metrekare büyüklüğündeki çadırın içinde olduğunu ve eşinin seslenmesiyle eve gittiğini belirtti. Eve vardığında büyük bir afetin yaşandığını ifade eden Akçay, "Bizleri Allah korudu. 5 dakika ile hayatta kaldım. Evin penceresinden baktığımda, 5 dakika önce içerisinde olduğum çadırın ve hemen ardından kamelyanın uçtuğunu gördüm" dedi.

İstanbul'da metrobüste yangın çıktı! İstanbul'da metrobüste yangın çıktı!

"Çadırın İçinde Olmadığıma Şükrediyorum"

Eşiyle birlikte büyük bir korku yaşadıklarını söyleyen Akçay, "Ben bu yaşıma kadar böyle bir afet bizim buralarda görmedim. Afet bittikten sonra büyüklüğünü dışarıya çıktığımda anladım. Çadırın, kamelyanın, bulaşık yıkama yerinin çatısı üzerinde bulunan güneş panellerinin çilek tarlasına uçmuş. Yaklaşık 1 milyona yakın bir zararımız var. Her şey berbat olmuş, yine de çadırın içerisinde olmadığıma şükrediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: KARAR