Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Kurtulmuş, resmi ziyaret kapsamında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Cumhurbaşkanı Mirziyoyev tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, Kurtulmuş'un, iki ülkenin kardeşliği ve dostluğunun bölgeye, Türk dünyasına ve insanlığa büyük faydalar sağlayacağına inandığını belirttiği ifade edildi.

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Kurtulmuş, Mirziyoyev ile samimi, yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyledi. İki liderin, Özbekistan'ın başlatmış olduğu üçüncü büyük medeniyet yürüyüşü ve reform programının önemini vurguladığı kaydedildi. Kurtulmuş, Türkiye ve Özbekistan arasında ticari, ekonomik ve kültürel ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini belirtirken, parlamenter diplomasi alanında da daha fazla işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti.

Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret! Sisi'den eylül ayında iade-i ziyaret!

Ayrıca, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ikili ticaret hacminin artırılması, turizm ve milli savunma sanayiinde işbirliğinin güçlendirilmesi için çalışmalar yapılacağı belirtildi. Yüksek düzeyli işbirliği toplantılarının devam edeceği ve önümüzdeki dönemde Türkiye'de gerçekleştirileceği vurgulandı.

İki liderin dostluk ve işbirliği mesajlarıyla, ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için çaba gösterecekleri ifade edildi

Kaynak: Dha