Medya

Tarkan AK Parti'nin sokak hayvanları yasasına tepki gösterdi!

AK Parti, Hayvan Hakları Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle sahipsiz sokak hayvanlarının uyutulması konusunu gündemine aldı. Bu tasarı, kamuoyunda büyük tepki topladı. Tepki gösteren isimlerden biri de ünlü sanatçı Tarkan oldu. Tarkan, yasa taslağına itiraz eden bir paylaşımı sosyal medya hesabında yeniden yayımlayarak bu duruma karşı olduğunu belirtti. Sanatçının bu paylaşımı, hayvan hakları savunucuları ve pek çok vatandaş tarafından destek gördü

Sokak köpeklerinin toplanması ve bazılarının uyutulması için çalışma yapıldığı haberleri, tartışmaları yeniden alevlendirdi. Hayvanseverler, bu durumu “uyutma” adı altında bir katliam projesi olarak nitelendiriyor.

AK Parti'nin, "başıboş köpekler" sorununu çözmek amacıyla sokak hayvanlarının uyutulmasını da kapsayan yasa teklifine sanatçı Tarkan'dan itiraz geldi. Tarkan, doğa ve yaşam savunucusu Dr. Güven Eken'in mevcut yasa taslağıyla ilgili itirazlarını ve önerilerini içeren bir metni, sosyal medya hesabında "Sevgili Güven Eken ne kadar doğru ifade etmiş" notuyla paylaştı.