DÜNYA

Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Slovakya Başbakanı Robert Fico'nun sağlık durumu ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Başbakan Fico'nun durumunun stabil olduğu ancak hayati tehlikesinin sürdüğü belirtildi. Suikast girişiminde bulunmakla suçlanan kişi de ilk kez hakim karşısına çıktı.

Slovakya Sağlık Bakanı Zuzana Dolinková, Fico'nun geçirdiği iki saatlik bir ameliyat sonrası durumunun olumlu yönde seyretmeye başladığını açıkladı. Dolinková, kurşun yaralarının sebep olduğu ölü hücrelerin alındığını ve "Başbakan'ın durumu stabil ancak ciddiyetini koruyor" dedi.

Savunma Bakanı Robert Kaliňák, Fico'nun durumunun ciddiyeti nedeniyle başkent Bratislava'ya nakledilemediğini ve Handlová'da tedavi gördüğünü belirtti.

Suikast girişiminde bulunmakla suçlanan kişi, cumartesi günü ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, şüphelinin kaçma riski ve başka suçlar işleyebileceği gerekçesiyle gözaltında kalmasına karar verdi.

Başbakan Fico, çarşamba günü uğradığı suikast girişiminde dört kez karnından vurulduktan sonra helikopterle hastaneye kaldırılmıştı.