MAGAZİN

Sibel Can: Benim dışımda kimse güvende değil

Kadın cinayetleriyle ilgili açıklamalar, toplumda geniş yankı uyandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, şarkıcı Sibel Can'ın önceki akşam bir defilede yaptığı "Benim dışımda kimse güvende değil" şeklindeki ifadesi sosyal medyada tepki topladı.

Kadın cinayetlerine yönelik artan tepkiler sürerken, ünlü isimlerin bu konudaki açıklamaları kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Şevval Sam ve Serenay Sarıkaya'nın ardından bu kez şarkıcı Sibel Can'ın açıklamaları gündeme oturdu. Katıldığı bir defilede, kadın cinayetleri hakkında düşünceleri sorulan Sibel Can, "Çok acı, yani artık televizyon açmak istemiyorum. Bunun bir an önce toparlanması lazım. Adalet gerçekten yerini bulmalı. Çok üzücü, söyleyecek bir şey yok" ifadelerini kullandı.

Ancak asıl dikkat çeken ve tartışmalara yol açan ifadesi, kendisinin güvende olup olmadığına dair soruya verdiği "Doğruyu söylemek gerekirse kendi adıma konuşuyorum. Tabii ki güvendeyim ama benim dışımda hiç kimse güvende değil, bu çok açık. Bir kadın olarak gerçekten çok kötü duygular… İnşallah her şey iyi olsun. Aslında inşallah bile demek istemiyorum, olmalı" şeklindeki sözleri oldu.

Sibel Can'ın "Benim dışımda hiç kimse güvende değil" şeklindeki açıklaması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Pek çok kullanıcı, sanatçının bu sözlerini eleştirerek, kadın cinayetlerinin ciddiyetine daha duyarlı ve toplumu kapsayıcı bir yaklaşım sergilemesi gerektiğini savundu. Tepki gösteren isimlerden biri de şarkıcı Işın Karaca oldu. Karaca, Sibel Can’ın sözlerini "Sibel bizi de korusana" diyerek ti'ye aldı ve sosyal medya paylaşımlarıyla tartışmaya katıldı.